sl1
bahçecilik ve organik tarım

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BAHÇECİLİK VE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ

Neden önemlidir?

anasayfa_resim1
  • Öğrencilerimizin kendi organik besinlerini yetiştirmelerine olanak sağlayarak; çevreye, doğaya ve toprağa karşı duyarlı olmaları ve yedikleri besinlerin nasıl yetiştirildiği hakkında bilinçlenerek toprakta bitkinin nasıl yetiştiğini yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenmelerini sağlamak istiyoruz.
  • 250 metrekare bahçemizin bir kısmını çocuklarımızın toprak ile temas ederek tarımsal faaliyetler ile ilgilenmeleri için özel olarak ayırdık. 
  • Okulumuzda bahçecilik ve organik tarım derslerinde meyve ve sebze ekimi öğretilirken, bitkilere nasıl bakılması gerektiği, sulama ve ürünlerin toplanma zamanlarında yapılan aktivite ile öğretilmektedir.
  • Çocuklarla bahçe içerisinde organik sebze ve meyvenin nasıl yetiştirileceği üzerine uygulamalar yapacağız. Yetiştirdiğimiz sebzelerimizden de sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayacağız. Çocukların beslenme alışkanlıkları ve bilinç düzeylerinde de farklılıklar yaratmayı hedefliyoruz.
    • Ektikleri sebze ve meyvelerin sulama, büyütme, toplama aşamalarında görev almak çocukların sorumluluk bilincini geliştiriyor.
    • Bahçecilik derslerimizle çocuklar sebze ve meyve yetiştirmenin yanı sıra; toprak çeşitleri, su kaynakları, dünyanın kaynakları hakkında da fikir sahibi olacak.
    • Araştırmalara göre bahçecilik yapan çocukların kelime hazneleri daha geniş, gıda üretimi ile ilgili daha bilgili, matematik yetenekleri daha güçlü ve kendine güvenleri daha gelişmiş halde bulundu.

( Bahçemize ekeceğimiz tohumlar Bilecik ve Söğüt Çaltı yöresine has Yerli Tohum olmakla beraber GDO’suzdur. )

bahcecilik-tarim_ders_resim

“Eğitim ek işimiz değil, tek işimiz.”

Sınırlı süre geçerli "2024-2025 dönemi erken kayıt" kampanyamız için sizi aramamızı ister misiniz?